Много съм разочарован от поведението на народните представители. Това каза пред

...
Много съм разочарован от поведението на народните представители. Това каза пред
Коментари Харесай

Каримански: Разочарован съм от депутатите, неприеха поредния ключов закон

„ Много съм отчаян от държанието на народните представители ”. Това каза пред Нова телевизия съветникът на служебния министър на финансите Любомир Каримански. Причина за разочарованието станал проваленият кворум, с което не бяха признати промени в Закона за ограниченията против изпиране на пари.
Прочетете още
„ Един основен закон, който трябваше да бъде признат, с цел да можем да продължим по-натам с еврото ”, сподели още Каримански. Той прикани депутатите да проявят отговорност в последните дни на 48-ия парламент.

Ако България продължи курса си към еврозоната, то след 4 месеца – от юни, цените по рафтовете в магазините ще би трябвало да са оповестени и в двете валути. Това, по думите на съветника на министъра на финансите, ще подсигурява, че няма далавера в цените. Ако бъдем признати в еврозоната от началото на 2024 година, първият месец ще е допустимо разплащане и в двете валути, посочи специалистът.

„ Ние пазиме обменен курс от 1.95583. Големите вериги, които сега имат задоволително запас, да посочат цените и в лв., и в евро, с цел да може това да бъде безапелационно за българските жители, че няма да има нечиста сделка в цената от позиция на курса ”, изясни Каримански.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР